Panasonic TX-40FS400E

REVIEW – Panasonic TX-40FS400E

Panasonic TX-40FS400E

Cu toate ca ne apropiem deja de a doua luna a anului 2020, astazi ne-am dorit sa va prezentam un televizor Smart din gama 2018, cu rezolutia Full HD si diagonala de 101 centimetri, de la cunoscutul producator japonez Panasonic. Asadar, urmeaza sa discutam cate putin despre caracteristicile importante ale modelului Panasonic TX-40FS400E, un televizor entry-level cu tehnologia de imagine High Dynamic Range si functia de inregistrare a programelor TV.

Acesta este bine apreciat, in cele cateva pareri online actuale ale clientilor ce au achizitionat deja produsul, cu privire la calitatea imaginii si a sunetului redat, inclusiv la platforma Smart TV.

Inainte sa incepem prezentarea propriu-zisa a produsului, amintim ca modelul mai sus mentionat se poate achizitiona in continuare de la cel mai mare retailer online din Romania, eMAG. In plus, raportul dintre pret si calitate este unul destul de ok pentru cei interesati de produs, in special daca se tine seama si de experienta producatorului.

 Review Panasonic TX-40FS400E

Televizorul Panasonic din seria FS400 nu se deosebeste cu mult de generatia anterioara, asta poate si din cauza faptului ca acesta pastreaza acelasi aspect simplu dar modern, cu o margine mai ingusta si un stand interschimbabil. Privit din spate, carcasa exterioara a aparatului este una complet neagra, realizata dintr-un plastic mat, in timp ce stand-ul tip interschimbabil il putem monta ori spre centru televizorului ori catre marginile acestuia. In caz ca stand-ul inclus in pachet nu este tocmai pe placul vostru, aparatul este compatibil cu orice suport de perete tip VESA de 200×200 milimetri.

Modelul TX-40FS400E de la Panasonic foloseste un panou LCD tip VA, iluminat direct din spate cu LED-uri, capabil sa afiseze culori cat mai naturale si sa aiba unghiuri bune de vizualizare de pana la 178 de grade. Acesta se diferentiaza de celelalte tehnologii ale panoului LCD, precum TN sau IPS, prin raportul mai inalt de contrast pentru un nivel intens de negru, fara sa intalnim efectul de “backlight bleeding”, ca si in cazul panourilor cu tehnologie IPS.

Diagonala ecranului de 101 centimetri este una normala, in prezent, si ar trebui sa fie suficienta pentru o camera obisnuita de apartament, la distanta recomandata de vizionare in jur de 2 metri. Modelul mai sus mentionat are cateva moduri de imagine (Sport, Joc, Cinema) prin care imaginea este optimizata automat in functie de tipul continutului vizionat, insa recomandarea noastra este sa calibrati manual televizorul dupa tutoriale de pe YouTube. In plus, tehnologia High Dynamic Range asigura cea mai buna calitate a imaginilor Full HD la continutul video compatibil HDR.

Sunetul este unul obisnuit pentru televizoarele din zilele noastre, echipat cu doua difuzoare tip stereo de 10W, care reda totusi un sunet destul de clar pentru un model entry-level, asta ca sa trecem cu vederea lipsa suportului audio DTS al media playerului. Totusi, daca utilizati intens televizorul pentru filme si dispuneti de ceva banuti in plus, recomandarea noastra este sa optati pentru o solutie audio externa, fie ca este vorba de un home cinema sau doar de un simplu soundbar.

Panasonic TX-40FS400E ruleaza sistemul de operare Firefox OS, impreuna cu ecranul principal my Home Screen 3.0 de la Panasonic, astfel ca este simplu si usor de navigat pe internet sau de accesat aplicatiile preferate pentru a viziona continut online. Acesta poate sa vada toate programele TV digitale sau HD de la oricare distribuitor de televiziune prin cablu, prin tunerul digital incorporat si slotul de card CI+, fara a necesita un media box sau decodor extern. In plus, media playerul integrat ne ofera acces rapid la fotografii, muzica sau filme de pe dispozitivele USB sau device-urile inteligente.

 Părerea noastră despre produs

Cu toate ca experienta vizuala este limitata la rezolutia Full HD, suntem de parere ca Panasonic TX-40FS400E este o alegere buna, prin imaginea redata si platforma Smart TV, pentru oricine doreste sa se bucure de un centru de divertisment in locuinta sa, la un buget decent. Acesta are ca parti bune tehnologia ecranului VA, functia de imagine High Dynamic Range, sistemul de operare Firefox OS si functia de inregistrare pe hard disk extern, in timp ce ca parti mai putin bune nu i-am gasit mai nimic, inafara de faptul ca este totusi un model din gama 2018.

Comentarii

Leave a reply

Review IT